Family Card - Person Sheet
Family Card - Person Sheet
NameHendrika Georziena Affolter (Heddy Lester) , 165612
Birth18 Jun 1950, Amsterdam, Holland
Death29 Jan 2023, Amsterdam, Holland
Occupationzangeres (van o.a. “De mallemolen”)
FatherCoenraad Tamme Affolter , 165613 (1925-)
MotherLouise Henriette van de Montel , 165614 (1926-1993)
Notes for Hendrika Georziena Affolter (Heddy Lester)
GEMEENTE AMSTERDAM, STADSARCHIEF, PERSOONSKAART:
Hendrika Georziena Affolter, geboren 1950

WIKIPEDIA:
Hendrika Georziena Affolter (Amsterdam, 18 juni 1950 – aldaar, 29 januari 2023), beter bekend onder de artiestennaam Heddy Lester, was een Nederlands zangeres en actrice die bekendheid kreeg door deelname met het nummer "De mallemolen" (geschreven door Wim Hogenkamp met muziek van haar ruim 6 jaar jongere broer Frank Affolter) aan het Eurovisiesongfestival in 1977, waar ze van achttien deelnemers met 35 punten als twaalfde eindigde.

In diverse kranten kom ik de namen van haar broer Frank en zus Carmen tegen, dezen staat ook op de GEMEENTE AMSTERDAM, STADSARCHIEF, PERSOONSKAART van haar vader Coenraad Tamme.

JOODS.NL:
EEN JOODS GESPREK MET…HEDDY LESTER
DOOR DE REDACTIE - 1 AUGUSTUS 2006
Ik ben van Surinaams-joodse afkomst. Mijn moeder had een Surinaams-Indiaanse negroïde vader en joodse moeder. Dat was in die tijd een zeer bijzondere combinatie. Zij gaven hun eigen invulling aan het jodendom. Ikzelf ben niet opgevoed met de tradities. Ik ben in Amsterdam geboren en opgegroeid aan de Da Costastraat, later in Slotervaart(*). Mijn moeder heeft in de oorlog in Vught gezeten, waar ze mijn vader ontmoette, en in Westerbork, Bergen Belsen en Ravensbruck waar ze uiteindelijk bevrijd werd door de Zweden. Zij kwam stuk terug uit de oorlog. Vanwege de oorlog heb ik geen joodse opvoeding gehad. In sjoel kom ik niet. Ik heb niets met het geloof, maar vind het wel mooi dat mijn broer [pianist/componist Frank Affolter, LS] een paar maanden geleden voorzanger was in Den Haag. Dat had hij mij van tevoren niet verteld en het was dus een grote verrassing . . . .
(*) beide adressen staan op de persoonskaart.
Last Modified 16 Feb 2023Created 22 May 2024 using Reunion for Macintosh